Wat is een Ashleigh & Burwood geurlamp?

Wat is een Ashleigh & Burwood geurlamp? De geurlamp is een geweldige manier om je huis heerlijk te laten ruiken en te ontdoen van onaangename geuren. Een manier van geurverspreiding via een manier die simpel in gebruik is. Deze kataklytische geurlampen zijn naast decoratief, ook nog eens praktisch en simpel in gebruik.

De oorsprong van de geurlamp ligt ergens in 1898 in Frankrijk. Een Franse apotheker ontdekte het katalytische verbrandingssysteem dat de lucht desinfecteert in bijvoorbeeld de ziekenhuizen in die tijd. De oorspronkelijke modellen werden van kristal of glas gemaakt en hebben in de basis dezelfde zuiveringsmethode die tegenwoordig wordt gebruikt. Deze zuiveringsmethode heet met een mooi woord diffusie door katalytische verbranding. 

De werking is vrij simpel, maar wel zo effectief. De katalytische brander (het steentje met van de geurlamp) wordt verwarmd en vernietigt de moleculen van de onaangename geuren. Door de warmte van de steen wordt er, net als met een verwarming bijvoorbeeld, een luchtstroom op gang gebracht. In eerste instantie dienden de katalytische geurlampen enkel voor het zuiveren van de lucht, pas later werd er parfum aan toegevoegd. Zo rond 1920 was het moment ook dat de geurlampen werden verfraaid. Er werden ontwerpers gevraagd om  esthetische geurlampen voor de consumenten te creëren. Hierdoor kwamen de geurlampen in de woonhuizen terecht, waar deze tot nu enkel in institutionele instellingen werden gebruikt om te reinigen en te zuiveren.

Ashleigh & Burwood
De kracht van de katalytische geurlampen is niet eens de heerlijke geuren die ze verspreiden, maar de zuiverende werking die het heeft. In tegenstelling tot luchtverfrissers en room sprays, die meestal de onaangename geurtjes maskeren, zal de katalytische geurlamp zuiveren, reinigen en parfum verspreiden. Onaangename geurtjes in huis geproduceerd door koken, het hebben van huisdieren, het roken van sigaren of sigaretten zijn nu verleden tijd met behulp van de Ashleigh & Burwood geurlampen.

We begrijpen dat je benieuwd bent geworden naar die Ashleigh & Burwood geurlampen. Bekijk ons assortiment van geurlampen door op onderstaande button te klikken!