WoodWick Candle

Je hebt een WoodWick kaars, wat nu?

Hier zijn een aantal gebruiksaanwijzingen voor het gebruik van één van de vele soorten WoodWick kaarsen.

- Zorg dat je de kaars altijd tenminste 2 uur laat branden, maar voor de meeste ideale geurverspreiding en het pool* resultaat laat je de kaarsen 3 tot 4uur branden.

* Pool/Poolen: Is het volledig vloeibaar worden van de soja tot aan het glas. Bij correcte wijze van het branden van de kaars zal de bovenste laag van de soja volledig vloeibaar worden tot aan het glas, in andere gevallen zal er een rand van soja tegen het glas blijven.

- Het is belangrijk om de houten lont niet te lang te laten. Zorg er dus voor dat de lont altijd 0,5 cm boven de soja uitsteekt. Dit zal zorgen voor een optimale verbranding en dat komt de brandduur weer ten goede. (De lont van het HearthWick Ellipse model hoeft niet getrimd te worden)

- Hoe trim je een WoodWick lont? Simpel.. Laat de soja volledig stollen en gebruik je vinger om het houten lontje af te breken. Herhaal dit tot de gewenste lengte. Vergeet niet om de restjes lont uit de kaars te halen.

- Voorkom dat een kaars gaat tunnelen**. DIt doet zich voor bij een kaars die niet lang genoeg heeft gebrand. Als dit voorkomt kun je dit eenvoudig oplossen door de kaars minimaal 3 uur te laten branden, hierdoor gaat de kaars poolen en is het probleem opgelost. Mogelijk kan de lont hierdoor 'kopje onder' gaan. Enige oplossing is om met wat keukenpapier de vloeibare soja op te nemen en zal de lont weer boven de was uitkomen.

** Tunnelen: Dit gebeurt wanneer de kaars niet correct wordt gebrand. De lont zal naar beneden branden en een soort tunnnel maken in de sojawas. Er blijft dus een vaste ring van soja aan de rand  kleven.

- Heb je de kaars uitgeblazen en is de sojawas afgekoeld en gestold, plaats dan de deksel pas weer op de kaars.

- Zet de brandende kaars op het deksel als onderzetter en je voorkomt hiermee dat de ondergrond te heet wordt en kan beschadigen.

Als je bovenstaande punten volgt zul je lang plezier van je WoodWick geurkaars beleven.

TIPS.
-De large jars bevatten de meeste geurolie, dus van alle jars geven zij de meeste geur af.
-Hoe groter de pool kan worden hoe meer geur de kaars afgeeft.

Benieuwd naar de kaarsen en de geuren van WoodWick, bekijk hier onze WoodWick geurkaarsen.